ניקוי קולטי הדוד – כל מה שחשוב לדעת

לפניכם, 4 דברים שחשוב שגם אתם תהיו מודעים להם:

  • חשיבותו של ניקיון חיצוני לקולטים

  • חשיבותו של ניקיון פנימי לקולטים

  • אין לנקות את הקולטים לבד

  • מהו התזמון האידיאלי בשנה לניקיון הקולטים?

1.חשוב לנקות את הקולטים מאבק

מיקומם של קולטים לדוד שמש הוא על הגג שלכם. על מנת להמחיש עד כמה חשוב לנקות אותם, ניתן להציג לכם את הדוגמא הבאה: חלונות הבית שלכם חשופים גם הם, ומבלי שאתם מקפידים לנקות אותם הרי שיצטבר עליהם אבק שימנע מכם לראות דרכם. כך קורה בדיוק עם קולטי השמש: הם חשופים לאבק, ומבלי שמנקים אותם בתדירות גבוהה (לפחות פעם בשנה), רמת התפקוד שלכם יורדת.

כידוע, הקולטים הם אלו "המשוחחים" עם קרני השמש ומשפיעים על איכות חימום המים. שכבות אבק עיקשות עלולות לפגוע באותו שיח החיוני לחימום המים בדוד שלכם. 

2.חשוב עוד יותר לנקות את צינורות הקולטים

ניקוי הקולטים כולל פעולה נוספת ואף חשובה יותר: ניקוי הקולטים מבפנים. לא כולם מודעים לכך, אך בתוך הקולטים ישנם צינורות. מאחר ומדובר על חלק בדוד שמטרתו לחמם את המים, הרי שמדובר על סביבה המעודדת הצטברות אבנית. הבעיה היא שאת האבנית לא ניתן למנוע, כך שההצטברות בלתי נמנעת ודורשת מכם תחזוקה שוטפת-גבוהה. מבלי שהקולטים יתוחזקו, כמות המים החמים הזמינים לשימושכם, תלך ותפחת.  

3.ניקוי הקולטים עם טכנאי מוסמך בלבד!

אתם אוהבים לתקן מנורות, לעשות תיקוני צבע ולטפל בעובשים בבית? מצוין! עם זאת, את כל התחזוקה הנדרשת על גג הבית שלכם – השאירו לאנשי מקצוע בעלי הכשרה וניסיון רלוונטיים. עבודה על הגג היא עבודה מסוכנת, ומעבר לכך שניקיון הקולטים דורש בידע מקצועי, נדרשת גם היכרות עם כל חוקי הבטיחות של עבודה על הגג. אל תסכנו את עצמכם ואל תהמרו על חייכם!

4.ניקיון הקולטים – מתי כדאי?

כל יום בשנה מתאים לניקיון הקולטים. עם זאת, ההמלצה החמה היא לתאם עם הטכנאי בחודש אפריל לערך – לאחר עונת החורף. מדובר על תקופה בשנה שבה השמש חוזרת להתארח לה בשמי הארץ, כך שתוכלו גם אתם להפיק ממנה את המיטב וליהנות דרכה ממים חמים. הניקיון כולל את הסרת שכבות האבק והפסולת מהקולטים, כמו גם את הניקיון הפנימי – הסרת האבנית.

@ copy כל הזכויות שמורות ל"דודים סנטר"

Webz Digital